Blog Krachtige Teams

“Wat doet het met jou?”

Misschien lijkt het alsof we allemaal in hetzelfde Corona-schuitje zitten en dat de crisis ons verbindt, maar schijn bedriegt.

Uiteraard hebben we allemaal te maken met de gevolgen van deze pandemie, maar het is gewaagd aan te nemen dat we er allemaal hetzelfde inzitten. Immers, de één heeft te maken met een zieke partner of ouders in een verpleeghuis. Een ander is misschien blij dat de kinderen weer naar school gaan, waar weer anderen hoopten dat er kinderen waren geweest waar je gek van werd. Het single zijn kreeg een heel andere lading en je zou zelf maar week-in-week-uit kampen met de ‘milde variant’ van Corona.

Hoe met elkaar te communiceren nu we schijnbaar, maar feitelijk niet in hetzelfde schuitje zitten? Er zijn verschillen in privé-situaties, karakters en werkdrukte. Sommigen werkten afgelopen periode harder dan ooit te voren, en anderen zijn misschien moedeloos van de ‘wachtstand’ en hopen dat het werk snel weer aantrekt. Laten we benieuwd zijn naar elkaar en ons weer het belang herinneren van het stellen van open vragen. En vraag dan nog eens dóór en denk niet aan een half woord genoeg te hebben. Stel vragen als “wat doet dat met jou of hoe is dat voor jou om…”, of “waar ben je enthousiast over of waar ben je bang voor?” Wanneer je met elkaar aan een open communicatieklimaat bouwt, werk je uiteindelijk het fijnste.

Mocht je willen sparren over het verbeteren van het communicatieklimaat in je team, reserveer dan nu een vrijblijvende afspraak direct in mijn agenda.

Wat is jouw tip om te werken aan een goed team-communicatieklimaat?