Informatie Proefcoachees voor wandelcoaching

Wandelcoaching Suzanne Molenaar

Wat leuk dat je met mij al wandelend aan de slag wil!

Wat is precies de bedoeling?
In april ’21 startte ik met een wandelcoach opleiding. Om het geleerde gelijk in praktijk te brengen, is het de bedoeling om na elke opleidingsdag een wandelcoach gesprek te doen met een aantal proef-coachees. In totaal gaat het om 4 coach-gesprekken na 1 kennismakingsgesprek, dus dat betekent dat je met een serieuze uitdaging aan de slag mag met mij. Weet dat ik al sinds 2010 gecertificeerd coach ben en je wat dat betreft in goede handen bent  :-). Wanneer je geen vraag of probleem hebt, kan ik je niet coachen en zal ik helaas op zoek moeten gaan naar iemand anders. Maar ik ga ervan uit dat je je niet voor niets hebt opgegeven, dus dat gaat helemaal goed komen. 

Ik kijk ernaar uit geïnspireerd te raken door deze wandelcoachopleiding en technieken te leren die afgestemd zijn op coachen buiten in de natuur. En super dat ik met jou mag gaan wandelen! Zie hieronder meer details!

Hoe, wat, waar en wanneer?

Hoe: bij voorkeur plannen we gelijk 4 afspraken in die ná een opleidingsdag, en vóór de volgende is. Een wandelcoach-gesprek duurt 1 tot max 1,5 uur. 

Waar: We wandelen op de Nulandse heide, vanaf het bankje op de Driekoningenstraat. (Buiten, want Corona proof)

Wanneer: we plannen een dag en tijd binnen de 3 weken tussen 2 opleidingsdagen die goed uitkomt voor ons allebei. Mijn voorkeur gaat uit naar een gesprek op vrijdag of zaterdagochtend. Mocht dat voor jou niet passen, kunnen we naar een alternatief kijken. 

Mijn trainingsdata: 16 april, 7 mei, 4 juni en 25 juni, 17 september en in oktober.

Wanneer vinden de gesprekken plaats?

Kennismakings gesprek: tussen 17 april en 2 mei
– kennismaking met elkaar en wandelcoaching + verhelderen coachvraag plannen.

1e gesprek: tussen  8 mei en 30 mei
2e gesprek: tussen 5 juni  en 20 juni
3e gesprek: tussen 23 augustus en 12 september
4e gesprek: in oktober (precieze datum nog bepalen)

Investering:  Behalve je tijd voor de gesprekken, kost het je verder niets. Ik zal je wel om feedback vragen voor de opleiding. 

 Voordat we samen starten, wil ik je vragen het coach-formulier te ondertekenen. Dit heb ik nu alvast ter info toegevoegd hieronder.

Ik heb er veel zin in, mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag (mail, bel of whats app me maar)

Oefencoachee-formulier

Beste oefencoachee,
Hartelijk dank voor je aanmelding als oefencoachee en je persoonlijke vraag voor de student aan de Wandelcoach Opleiding. We hopen dat je verder komt met je vraag.

Een paar dingen zijn belangrijk om te weten: 
* De wandelcoach i.o. zal voor de Wandelcoach Opleiding 4 coachwandelingen met je doen. De coachwandelingen duren 1-1,5 uur. De locatie bepalen jullie zelf.
* De wandelcoaches in spé zijn goed opgeleid, prettige mensen en hebben veelal ervaring in begeleiden. Verwacht niet dat alles meteen perfect gaat, hij/zij oefent op jou en probeert soms ook een wandelcoach-oefening uit. Het kan ook zijn dat je niet zomaar verder komt met je vraag. Maar meestal lukt dat wel.
* Jouw feedback is onderdeel van de Wandelcoach Opleiding, mondeling en schriftelijk en is nodig voor in het reflectieverslag. De wandelcoach zal je reflectie-vragen stellen.
* De wandelcoach en Het Coach Bureau zullen zeer zorgvuldig omgaan met je persoonlijke gegevens en informatie die voortkomt uit deze oefencoaching. Je zal volledig anoniem zijn in de verslaglegging (en in de video’s: alleen voor de Registeropleiding). Je gegevens zijn vertrouwelijk en zijn alleen voor leerdoeleinden. Na afloop van de coachwandelingen deleten/vernietigen we alle gegevens.
* Als er geen klik is of als je je niet op je gemak voelt, probeer het zo tijdig mogelijk aan te geven. We kijken of er een andere oplossing is.

Hartelijke groet, Hilde Backus

©2021 Hilde Backus • Het Coach Bureau • wandelcoach.nl • mail@coachbureau.nl