"Ik kijk altijd hoe iets beter kan en het liefst doe ik dat met anderen, want dan wordt het vaak nóg beter"

Ik geloof dat mensen dé cruciale factor zijn voor succes en aandacht voor gewenst gedrag een voorwaarde om daadwerkelijk te veranderen in teams. Mensen, communicatie, plezier, resultaten, groei en continue verbeteren. Dáár loop ik warm voor.

Over mij

Van turnmeisje naar basketbal coach
Vroeger, toen ik nog in mijn ouderlijk huis woonde, zat ik eerst op gym en later op turnen. Als tiener ruilde ik mijn ‘turncarrière’ in voor de mooiste teamsport: basketbal. Na enkele jaren coachte ik het meidenteam en dat ging heel aardig, omdat ik goed begreep wat ze nodig hadden. Met puur technische aanwijzingen voor het spel kwam je er niet; de manier wáárop je iets zei was heel belangrijk, net als het goed begrijpen van hún standpunt. Het hielp als je oog had voor ieders individuele kwaliteiten. Als speler zie je het anders dan de coach, dus het is fijn een coach te hebben die snapt wat je bedoelt, maar die ook het overzicht over het geheel heeft en ziet wat er nodig is om als team te kunnen winnen. Toen wist ik al dat er verschillen waren in perspectief en dat als ik dat allemaal  samen kon brengen iets moois ontstond. 

Communicatie kan altijd beter
Omdat ik het toen al interessant vond hoe dat werkte met communicatie tussen mensen, ben ik Communicatiewetenschap gaan sturen. Na afronding van mijn studie ging ik werken en ik merkte al snel dat er in organisaties altijd veel te verbeteren valt op het gebied van communicatie. Of dit nu onderling tussen twee mensen is, binnen teams of tussen afdelingen; het kon altijd beter. Met plezier zette ik me in om als adviseur of projectleider de communicatie te verbeteren. Net als dat ik het destijds als basketbalcoach leuk vond om het beste uit speelsters en uit het team te halen, vind ik dat nu nog steeds bij managers en teams. Ik deed daarom verschillende coachopleidingen, aangevuld  met verbeter methodieken als LEAN en Agile om teams zo goed mogelijk te faciliteren bij verbeteringen en het leveren van goed teamwerk.

Ik zie kansen in veranderende omstandigheden
In mijn werk als internationale verandermanager kwam alles bij elkaar; communicatie, coaching en het faciliteren van (gedrags)verandering in teams. Ik merkte dat bij veel verbetertrajecten de nadruk vooral lag op het inhoudelijke stuk en op tijd opleveren van resultaten en dat er  vaak (te) weinig ruimte was voor  teams om te wennen aan een nieuwe situatie. Ook wordt er veel gevraagd van leiders van deze grote projecten omdat ze met een groot aantal stakeholders te maken krijgt. En laat dat nou net zijn wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg; managers en teams begeleiden om veranderingen succesvol in te voeren. Ik houd ervan te bedenken hoe iedereen meegenomen kan worden  bij veranderingen en beleef plezier aan het beste uit mensen en teams te halen. Daarnaast ben ik goed in het aanvoelen en benoemen wat er speelt in teams en kan ik door mijn communicatie ervaring teams en afdelingen binnen een organisatie met elkaar verbinden om met elkaar de beste resultaten voor de organisatie te behalen. En daarom startte ik mijn eigen bedrijf “Krachtige Teams”.

Suzanne Molenaar
Suzanne Molenaar

Wat je over mij moet weten

  • Ik ben een praktische denker en hou van dingen die werken “op de werkvloer”
  • Ik ben positief ingesteld en raak snel enthousiast van ideeën om te verbeteren
  • Ik creëer graag een prettige teamsfeer, maar schuw scherpe opmerkingen niet als die het team verder helpen

Mijn visie op veranderen

Mensen bepalen het succes en bij veel verandertrajecten is er te weinig oog voor de menskant, waardoor beoogde resultaten niet worden gehaald. Managers kunnen wel wat hulp gebruiken om veranderingen te begeleiden. En teams kunnen ook wel wat support gebruiken zodat ze met elkaar een fijn werkklimaat kunnen creëren. Als je prettig samenwerkt en je durft te zeggen wat er in je omgaat, wordt het makkelijker om te veranderen en kunnen de beste resultaten worden behaald.

Als je me zou kennen, zou je weten dat

  • Ik erg van boeken houd, maar veel half-gelezen boeken in de kast heb staan
  • Ik met veel plezier met man en zoon woon in ons “huis op de hei”
  • Ik al veel ‘persoonlijkheidstesten’ heb gedaan, maar niet één uitgesproken type ben, dus het hangt van de situatie af hoe ik ‘ben’
  • Ik me graag op zaterdagochtend in het zweet werk bij het bootcampen en doordeweeks ontspan via Kundalini yoga (dat illustreert dat ik een veelzijdig type ben en veel dingen leuk vind 🙂 )
  • Ik normaal gesproken een heel bewuste eter ben, maar pepernoten in huis voor mij niet veilig zijn

Krachtige Teams ondersteunt managers en team bij het succesvol doorvoeren van nieuwe manieren van werken door aandacht voor mensen en resultaten in teams.

Neem contact met mij op!

Stuur me een mail suzanne@krachtigeteams.nl

of bel me op 06 – 2828 5588

Scroll naar boven
Teamdagen, communicatietraining en veranderplannen