bootcamp_krachtige teams

“Ahhh, kan ik niet gewoon mijn rittenkaart blijven gebruiken??!”

Ik betrapte me er van de week zelf op….hoewel ik teams en managers begeleid bij verandering, houd ik er zelf ook niet altijd van dat iemand anders voor mij beslist dat het anders moet.

Op zaterdagochtend sport ik buiten met een leuke groep tijdens de bootcamp-les. De zaken gaan goed voor de trainster. Door de groei in het aantal leden is het voor haar niet meer te doen om handmatig met rittenkaarten bij te houden wie geweest is. Dus wat doet ze? Ze gaat werken met een sport-app waarop je abonnementen kunt kiezen en zo per keer je les kan boeken in de app.

Ik geef haar groot gelijk, alleen…ik vond het zelf gewoon heel prettig om een rittenkaart te hebben. Op deze manier kon ik per keer dat ik er was, een les af laten boeken. En soms kan ik niet en is het fijn om alleen te betalen voor de lessen dat ik er ben. Nu word ik ‘gedwongen’ te kiezen voor een abonnement, want er zijn geen strippenkaarten meer beschikbaar. Helaas, want voor míj werkte de oude situatie perfect.

Ah, daar is het… de welbekende ‘weerstand bij verandering’

En nu?

Uiteindelijk snap ik heel goed waarom deze verandering noodzakelijk is, en ik wil daar heus in meegaan. Maar in deze tijd waarin er veel gebeurt en er grote onzekerheid is, is het fijn als sommige routines hetzelfde blijven. Dat houdt het overzichtelijk en geeft een gevoel van controle. Maar goed, ik ben inmiddels door de verandercurve heen en heb een abonnement aangeschaft op de app. En eigenlijk is het een goede stok achter de deur om ook echte elke week te gaan 😉.

Misschien heb je zelf met veranderingen te maken?
En wellicht zijn de veranderingen groter dan de wijzigingen van mijn sportabonnement? Dan kan het fijn zijn om met iemand van gedachten te wisselen om alles op een rijtje te zetten. Hierbij nodig ik je uit om een wandelcoach-gesprek met mij te doen op de mooie heide van Nuland. En tot 30 oktober ’20 kan dat tegen gereduceerd tarief.

Scroll naar boven
Teamdagen, communicatietraining en veranderplannen